De Klaproos 

De klaproos ziet u o.a. op mijn home-pagina en in advertenties. De klaproos is kwetsbaar, kwetsbaar zoals de mens.  Die mens ben ik: kwetsbaar, maar door mijn levenservaring weer opgebloeid en weerbaar geworden met een positieve instelling. De klaproos is voor mij een symbool van spontane vreugde en schoonheid, maar ook van fragiliteit. De klaproos is net als de mens, heel kwetsbaar.uitvaartbegeleiding

Mijn werk is mijn passie

Met gedrevenheid en passie doe ik dit werk.
Evenals ieder mens ben ik géén onbeschreven blad.
In mijn leven leerde ik wat het betekent afscheid te moeten nemen; ben ik door diepe dalen gegaan om weer hoge toppen te mogen en kunnen nemen, rouw doorgemaakt en weer vreugde ervaren, gehuild en gelachen, liefde ervaren en diep verdriet gevoeld, het ligt soms zo dicht bij elkaar.

Levenservaring is voor mij de basis van mijn manier van werken, ondersteund door o.a. een gerichte vakopleiding in de uitvaart, verdieping hiervan en mijn werkervaring.

Nabestaanden 

Nabestaanden zeggen over mij dat ik met zorg, liefde en aandacht werk. Daar sta ik ook voor; ik leef me in, bied een luisterend oor en verbind, ben ‘onzichtbaar’ aanwezig, hoor, zie en zwijg.

Ik kom nog even terug op de klaproos. Deze mooie, fragiele bloem gaat mee met alle uitvaartbegeleidingweerelementen en groeit op de meest onverwachte plaatsen. De beweging van de aarde doet de bloem ontkiemen, terwijl het zaad er al langer ligt.
Zo is het ook met de mens. Na een verlies moet er weer een kracht in beweging komen om een mens weer te kunnen laten bloeien en net als bij de klaproos heeft dit zijn tijd nodig.

Zoals de klaproos terugkomt, zo zal de mens ook weer opbloeien, de één eerder dan de ander, maar opbloeien doet iedereen op zijn eigen wijze.
Ook bij mij heeft dat tijd gekost.

Passie – Inspiratie – Aandacht – Kwaliteit