Kinderen bij een afscheid

Kinderen laten daarmee goed zien wat levenskracht is. Graag betrek ik ze bij het afscheid door ze een verhaal te vertellen en uit te leggen wat er gebeurt zodat ze alles begrijpen, maar ook door ze iets te laten doen wat bij hen past. Het verdriet mag er zijn maar ook de vreugde dat zij de ‘liefste ……… hebben gehad’.

 

Afscheid van kinderen  Kinderen bij een afscheid

Niets is erger dan het verlies van een kind. Daar zijn geen woorden voor te vinden. Of het nu gaat om de geboorte van een kindje dat niet levensvatbaar is, de afbreking van een zwangerschap of een kind dat al kleine of grote stappen in het leven heeft gezet. Ik bied je ruimte, ruimte voor diepe wanhoop en verdriet; tijd om tot wensen te komen en langzaam toe te groeien naar een afscheid. Stapje voor stapje begeleid ik je in deze wel heel moeilijke fase.

Je had zo gehoopt op nieuw leven in je gezin en nu moet je al afscheid nemen, je voelt je machteloos. Woorden schieten te kort, we worden hier allemaal alleen maar heel stil van.
Juist dan moeten er belangrijke beslissingen genomen worden, waarmee ik je dan wil en kan helpen tijdens deze dagen naar de dag van de uitvaart, de begrafenis of crematie toe.

Samen zoeken we naar mogelijkheden om jouw kind een passend afscheid te geven in je eigen omgeving of op een geschikte locatie die passend is bij jullie.